Sygeplejerske på SDCN får Diabetesforeningens Behandlerpris 2021

Sygeplejerske Inger Vestergaard Kristensen fra Steno Diabetes Center Nordjylland ved Aalborg Universitetshospital er modtager af Diabetesforeningens Behandlerpris 2021.

Diabetesforeningens Behandlerpris er indstiftet af Diabetesforeningen for at hædre de ildsjæle, der gør en ekstraordinær indsats i behandlingen af børn og voksne med diabetes og blev fredag uddelt for tredje gang. De i alt 30 nominerede læger, sygeplejersker og fodterapeuter til prisen var indstillet af patienter og pårørende.

Det var en stor overraskelse for den erfarne diabetessygeplejerske, der har 30 års erfaring som sygeplejerske og i dag er på Steno Diabetes Center Nordjylland på Aalborg Universitetshospital, da Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo fredag overraskede hende midt i et møde med blomster og et diplom:

- Jeg blev utrolig glad og overrasket over, at det arbejde, jeg har gjort, har haft så stor betydning for patienterne, at nogle af dem har indstillet mig til en pris. Det kommer virkelig bag på mig, fortæller Inger Vestergaard Kristensen til Diabetesforeningen.

Stor ros fra patienter

Som forskningschef Tanja Thyborg fra Diabetesforeningen fortæller har de modtaget en række gode begrundelser for, hvorfor lige Inger skal vinde:

"Hun kan sætte sig ind i din diabetes, som det var hendes egen. Samtidigt forklarer hun alle ting, så alle kan forstå".

"Fordi hun for 16 år siden var den eneste, der støttede mig 100 pct. i min sygdom, da jeg fik det som 14-årig. Vi havde mange møder møder og sms-samtaler og jeg kunne ringe 24/7".

"Inger er eminent til at se, hvor der skal reguleres i forhold til insulin, mad med videre. Hun spørger, lytter, foreslår. Og ændringer gøres med stor respekt for den enkelte - hvor hun hverken overruler eller bestemmer men tager sig tid til at forklare, hvad der kunne være problemet, efter hun har spurgt ind til det".

Diabetesforeningens Behandlerpris 2021 består af 25.000 kr. som er delt mellem 20.000 kr. til et relevant projekt på prisvinderens arbejdsplads og 5.000 kr. som en personlig gave.


Se film, hvor Inger bliver overrasket med prisen her.

Læs hele historien fra Diabetesforeningen her.

 



Opdateret