DiaBone2 - Diabetes and bones

Vi søger personer med diabetes til deltagelse i forsøgsprojekt om virkningen af alendronat på knogler og diabetes.

Personer med diabetes har svagere knogler og øget risiko for knoglebrud på trods af, at de ikke har knogleskørhed. Mekanismen er derfor uafklaret. På Steno Diabetes Centrene i Nordjylland (Aalborg) og i Aarhus er vi i gang med at undersøge, hvorfor sukkersyge påvirker knogler samt, hvordan det skal behandles og forebygges.

 

Forsøgets formål

Formålet med studiet er at undersøge effekten af behandling af knogleskørhed (med Alendronat) på blodsukker-markører og knoglestatus hos patienter med diabetes type 1 og type 2, der har fået konstateret mild knogleskørhed eller nedsat knoglemineraltæthed.

 

Kort om forsøget DiaBone2

Du vil ved tilfældig lodtrækning blive fordelt til behandling med enten Alendronat (pille til behandling af knogleskørhed) eller placebo (inaktiv pille). Indtages én gang om ugen. Behandlingen fortsætter i 2 år.

 

Målgruppe

Personer over 50 år med type 1- og type 2-diabetes, der kan møde op i Aalborg eller Aarhus.

 

Hvor foregår undersøgelserne?

I Aalborg foregår undersøgelserne i Medicinerhuset og i Forskningens Hus ved Aalborg Universitetshospital Syd.

 

Nytte ved forsøget

Forsøget vil bidrage med værdifulde oplysninger om den mulige effekt på personer med diabetes, som behandles for knogleskørhed samt, hvad der sker med blodsukkermarkører og knoglestatus. Derudover giver det os vigtig viden om, hvilke undersøgelser, der er mest fordelagtige i diagnostikken af knogleskørhed hos personer med diabetes. Dette vil på sigt kunne resultere i en ændret behandling og du vil således være med til på sigt at kunne hjælpe andre mennesker.

Mere information om projektet