Find kurser om diabetes for hospitalsansatte

 

Find aktuelle kurser og uddannelsestilbud fra Steno Diabetes Center Nordjylland for dig, der møder, behandler og plejer personer med diabetes på et af regionens hospitaler og matrikler.

Kalender


29. oktober 2020 - Kl. 14.00 - 15.30
Webinar: Omgivet af diagnoser

18. november 2020 - Kl. 15.15 - 16.45
Webinar: Diabetiske fodsår
 

Hvad er vigtigt for dig?

 

Steno Diabetes Center Nordjylland arbejder for at udbyde relevante kurser til Regionshospital Nordjylland og Aalborg Universitetshospital, heriblandt på matriklerne i Farsø og Thisted.

Hvis du eller din afdeling har et særligt ønske om et kursus relateret til pleje og behandling af personer med diabetes, så kontakt Mette Braad.

29. oktober 2020 - kl. 14.00-15.30

Webinar: Omgivet af diagnoser

 

Oplæg ved Sandie Nymand Johansen, psykolog i Steno Diabetes Center Nordjylland

 

Langt de fleste mennesker i dag anvender diagnostiske betegnelser om egne eller andres psykiske problemer. Diagnosesproget har tilbudt sig, og vi har taget det til os.

Kurset vil hjælpe dig til at forstå, hvordan det kan være, at diagnosesproget tilsyneladende dominerer vores begribelse af menneskelig lidelse. Du vil blandt andet få overblik over kompleksiteten i, hvad der er på spil når personen med diabetes har "angst" og "depression". 

Undervisningsform: Undervisningen vil være vekslen med oplæg og drøftelser i grupper/plenum

Målgruppe. Sundhedsprofessionelle ansat i region, kommuner og almen praksis.

 

Tilmeld dig her


18. november 2020 - Kl. 15.15-16.45

Webinar: Diabetiske fodsår

 

Oplæg ved sårsygeplejerske Lise Hammershøj, Steno Diabetes Center Nordjylland

 

Antallet af diabetikere er stigende og statistikkerne siger, at 15% på et tidspunkt får et fodsår. Et diabetisk fodsår har ofte langt flere alvorlige konsekvenser end både patienter og personale tror.

På kurset sætter vi fokus på: Hvorfor får diabetikere sår på fødderne, og hvorfor er det et særligt problem? Fodterapeutens statusundersøgelse. Hvordan behandles diabetiske fodsår? Hvordan kan man arbejde med forebyggelse? Hvorfor er det svært? Hvordan kan man samarbejde tværsektorielt om problemstillingerne?

Målgruppe: Sygeplejersker ansat i hjemmesygeplejen og på hospitalet med interesse for emnet "Diabetiske fodsår".

Tilmeld dig her

 

 

Har du nogle spørgsmål?

 

Mette Braad
Uddannelseskoordinator

m.braad@rn.dk
+45 92 43 46 94