Vidensbank


Velkommen til vores lille vidensbank. Her kan du finde viden om diabetes og få gode råd til hverdagen med diabetes.

Find webinarer

Steno Diabetes Center Nordjylland afholder løbende nye webinarer målrettet personer med diabetes, pårørende og fagpersoner. Se eller gense de faglige oplæg her.

Gode råd om diabetes

Vi har samlet relevante videoer fra SDCN og vores samarbejdspartner Helbredsprofilen, der giver gode råd til hverdagen ift. at leve eller arbejde med diabetes.

Værktøjer til dig med diabetes

Det kan være svært at bevare overblikket over alverdens værktøjer og tilbud, der udbydes. Vi har derfor forsøgt at samle en række værktøjer som er relevante at kende.

Publikationer fra SDCN

Find grafiske elementer og udgivet rapporter fra Steno Diabetes Center Nordjylland, som du frit kan benytte dig af.

 

Videncenter for Diabetes

 

Steno Diabetes Center Nordjylland samarbejder med de fire andre Steno Diabetes Centre i landet om at drive Videncenter for Diabetes. På portalen kan du finde forskningsbaseret viden om diabetes samt praksisanvendelige råd, som du kan bruge i hverdagen.

 

 

Type 1-diabetes

Find generel information om type 1-diabetes og behandling af sygdommen? Find også gode råd til livet med diabetes og information om følgesygdomme og graviditet. 

 

Type 2-diabetes

Type 2-diabetes er den hyppigste diabetesform efter 30 års-alderen. Bliv klogere på din risiko for sygdommen, behandlingsmuligheder og det gode liv med diabetes.

 

Generelt om diabetes

Få et indblik i diabetes, find svar om corona-virus og lær mere om graviditetsdiabetes og andre typer for diabetes, heriblandt LADA og MODY.

 

Til fagpersoner

Find information og værktøjer til dig, der arbejder med diabetes, fx vejledninger, opslagsværker, patientforløb og oversigt over medicin til behandling af diabetes.