Velkommen til Diabetes Ungeklinikken 

   

Diabetes Ungeklinikken er et tilbud til dig i Region Nordjylland, der er i overgangen mellem børne-unge afdelingen og voksenafdelingen. 

Du kan her på hjemmesiden finde forskellige vejledninger og anbefalinger, som vi har målrettet til dig, og som kan give dig en ekstra støtte i din hverdag med diabetes.

Du kan også finde information om Diabetes Ungeklinikken, arrangementer, kontaktoplysninger og dokumenter, som måske er blevet præsenteret for dig fysisk.

Venlig hilsen
Diabetes Ungeklinikken

 

Vejledninger fra Ungeklinikken 

 

 

Motion og diabetes

Motion er godt for alle, men især godt, når du har diabetes. Hvis du er fysisk aktivitet dagligt eller flere gange om unge, vil du opleve et mere stabilt blodsukker. Få gode råd til at være fysisk aktiv her. 

 

 

Alkohol og diabetes

Selvom du har diabetes, er det ikke risikabelt at drikke alkohol. Du skal bare gøre det med forsigtighed og i øvrigt overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til alder og mængde.

 

 

Bestill diabetesprodukter

Hvordan får du tilskud til hjælpemidler, fx nåle og testudstyr, og dækket de ekstra udgifter som du har, fordi du har diabetes? Og hvad med pumpe og sensorer, heriblandt Freestyle Libre?

 

 

Sygdom og diabetes

Når du har diabetes og bliver syg er der en række forholdsregler, du skal være opmærksom på. Du kan også finde relevante kontaktoplysninger ift. at få hjælp eller hvis har du spørgsmål ift. din sygdom.

Ungeklinikken anbefaler

 

Diabetes Nordjylland - Lev godt med det

Bliv medlem af Region Nordjyllands officielle Facebook-gruppe om diabetes og få ny viden og et bedre overblik over diabetesbehandling, kurser, forskning og andre aktiviteter i Nordjylland.

 

 

Videncenter for Diabetes

Videncenter for Diabetes har til formål at samle den nyeste forskningsbaserede og praksisbaserede viden om diabetes og er målrettet såvel personer med diabetes, pårørende og fagpersoner.

 

 

Ung til ung mentorforløb

I Diabetesforeningens ung til ung mentorforløb får du mulighed for at mødes og tale med en lidt ældre mentor, der selv har type 1-diabetes, og som i dag lever et godt liv med diabetes.

 

Huskeliste til din behandling

 

📬  Hold løbende øje med mails fra Aalborg Universitetshospital i din e-Boks

💡  Overvej gerne inden dine konsultationer, hvad du ønsker at tale om med os.

☎️  Meld afbud i god tid, hvis du ikke kan møde op 

📮  Send HbA1c-prøve (langtidsblodsukker) mindst 1 uge før hver konsultation

👀  Aflæs dine devices derhjemme

🙋‍♂️ Kontakt os, hvis du mellem konsultationerne, har brug for hjælp.