Find vejledninger fra Diabetes Ungeklinikken

 

 

Motion og diabetes

Motion er godt for alle, men især godt, når du har diabetes. Hvis du er fysisk aktivitet dagligt eller flere gange om unge, vil du opleve et mere stabilt blodsukker. Få gode råd til at være fysisk aktiv her. 

 

 

Alkohol og diabetes

Selvom du har diabetes, er det ikke risikabelt at drikke alkohol. Du skal bare gøre det med forsigtighed og i øvrigt overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til alder og mængde.

 

 

Bestill diabetesprodukter

Hvordan får du tilskud til hjælpemidler, fx nåle og testudstyr, og dækket de ekstra udgifter som du har, fordi du har diabetes? Og hvad med pumpe og sensorer, heriblandt Freestyle Libre?

 


 

Sygdom og diabetes

Hvis du har diabetes og bliver syg er der en række forholdsregler, du skal være opmærksom på. Du kan også finde relevante kontaktoplysninger ift. at få hjælp eller hvis har du spørgsmål ift. din sygdom.

 

At rejse med diabetes

Når du har diabetes og skal rejse til udlandet, er der flere forhold, som du skal være opmærksom på. Vi har samlet 13 opmærksomhedspunkter, som vi anbefaler, du har styr på. Find også skabelon til rejsecertifikat.

 

 

Sex og kærlighed

Sex og forelsker er dejligt, spændende og sjovt - og en vigtig del af livet. Selvom du har diabetes, kan du sagtens have et sexliv som dine jævnaldrende. Der er bare nogle ting, du skal være mere opmærksom på. 


 

Kørekort og diabetes

Hypoglykæmi (lavt blodsukker) er en risiko, når man kører bil med diabetes. Der er derfor særlige regler for personer med diabetes, og det kræver bl.a. en lægeerklæring for at blive køreklar.

 

 

Uddannelse og job

Få gode råd til at tage en uddannelse og finde et job. Vidste du fx, at du på stort set alle uddannelsesinstitutioner kan søge om at få særlige vilkår, hvis du bliver hæmmet af din diabetes?