Find vejledninger fra Diabetes Ungeklinikken

 

 

Kørekort og diabetes

Når du ønsker at tage kørekort er der forskellige ting du skal være opmærksom på, når du har diabetes. Læs bl.a. hvordan du anskaffer lægeerklæring og hvilke krav, der er til din ledsager.

 

 

Hudpleje og hudproblemer

Er du bruger af insulinpumpe eller sensor, er det vigtigt at pleje huden korrekt. Har du hudgener som kløe, svie, rødme, hævelse eller eksem? Få mere viden om forebyggelse her.

 

 

Diabetes og psyken

Diabetes kan påvirke dit humør og din livskvalitet og kan til tider være svær at overskue i hverdagen. Læs mere om den mentale del af at være ung med diabetes, og om hvordan du passer godt på dig selv. 

 

Diabetes og hjernen

Føler du dig træt? Er du udmattet? Orker du ikke at passe din diabetes? Måske oplever du, at der slet ikke er tid til alt det, du skal? Så er du ikke alene! Her kan du læse om, hvorfor det kan være svært indimellem. 

 

 

Mad og diabetes

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad du spiser og drikker. Du kan her finde en række gode råd og anbefalinger til, hvad du kan spise i løbet af dagen, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber ind.

 

 

Alkohol og diabetes

Selvom du har diabetes, er det ikke risikabelt at drikke alkohol. Du skal bare gøre det med forsigtighed og i øvrigt overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til alder og mængde.

 

Bestilling og bevillinger

Hvordan får du tilskud til hjælpemidler, fx nåle og testudstyr, og hvordan får du dækket øvrige udgifter vedrørende diabetes? Og hvordan bestiller du udstyr til pumpe og sensorer, herunder Freestyle Libre?

 

Motion og diabetes

Motion er godt for alle, men især godt, når du har diabetes. Hvis du er fysisk aktivitet dagligt eller flere gange om unge, vil du opleve et mere stabilt blodsukker. Få gode råd til at være fysisk aktiv her.   

 

Sygdom og diabetes

Når du har diabetes og bliver syg er der en række forholdsregler, du skal være opmærksom på. Du kan også finde relevante kontaktoplysninger ift. at få hjælp eller hvis har du spørgsmål ift. din sygdom.

 

At rejse med diabetes

Når du har diabetes og skal rejse til udlandet, er der flere forhold, som du skal være opmærksom på. Vi har samlet 13 opmærksomhedspunkter, som vi anbefaler, du har styr på. Find også skabelon til rejsecertifikat.