Ny 'Frit Valg'-ordning til diabeteskonsultationer

Videobesøg, telefonsamtale eller fysisk møde? Diabetespatienter i Nordjylland får nu mere frit valg for, hvordan de ønsker rammerne for deres diabeteskonsultation skal være.

Hvis du har haft en aftale med en diabetesbehandler på Aalborg Universitetshospital, da coronaepidimien for alvor ramte os, har du højest sandsynligt oplevet, at din aftale blev omlagt til videosamtale, så du ikke skulle fremmøde fysisk. Dette har vi gjort for at reducere smitterisiko og undgå aflysninger.

Siden midten af marts er det blevet til flere hundrende videobesøg. Mange patienter har her været glade for at spare transporttid og besværet med at finde en P-plads og sætter pris på den fleksibilitet, der ligger i tilbuddet. Vi har åbnet op for fysisk fremmøde. Videobesøg er dog stadiget tilbud fremover. Vi åbner nu op for, at du selv kan vælge, hvordan din kontakt med diabetesambulatoriet skal være.

Vælg en løsning, der passer dig – og du skal ikke på forhånd give os besked om, hvad du vælger. Din diabetesbehandler finder selv ud af, om du er checket ind i det virtuelle venteværelse eller det fysiske venteværelse. Hvis vi ikke kan se dig nogen af stederne, bliver du ringet op.

Frit valg er en mulighed

... Hvis der ikke er aftalt fysiske undersøgelser ved konsultationen – for eksempel fodundersøgelse eller øjenundersøgelse

... Hvis du kan uploade blodsukkermålinger til klinikkens system eller indsende blodsukkermålinger på e-mail (vejledning vil blive sendt til e-Boks)

.... Hvis du kan udføre måling af blodtryk i hjemmet (vejledning vil blive sendt til e-Boks), eller at der foreligger nylig måling fra for eksempel egen læge eller sundhedshus.

 

Du får mere information over e-Boks

Hvis du er tilknyttet Aalborg Universitetshospital, herunder diabetesbehandling i Aalborg eller Farsø, vil du inden din næste aftale modtage et brev i din e-Boks, der fortæller, hvad du helt konkret skal gøre for at benytte dig af ’Frit Valg’-ordningen. Du skal fx installere appen VideoSamtale på din smartphone eller tablet og logge ind med din NemID.

Vi fortæller også i brevet, hvordan du måler blodtryk og sender dine blodsukkermålinger til os.

 

Hvad med patienter på andre diabetesambulatorier?

Foreløbigt er det kun i Aalborg og i Farsø, at der planlægges med Frit Valg i forhold til fremmøde, men de øvrige diabetesambulatorier i Region Nordjylland tilbyder også videokonsultationer eller kommer til det inden længe. Tal derfor med din diabetesbehandler, om videobesøg er en mulighed for dig.

Opdateret