En snak med Mette Frederiksen til Folkemødet

Solen skinner, og Folkemødet er i gang på Bornholm. Vi mødte her statsminister Mette Frederiksen og tog en snak om diabetesområdet.

   

Vi fortalte om de fem danske Steno Diabetes Centre – hvilken rolle vi har og hvordan vi alle kæmper for at styrke livet med diabetes.

Vi fortalte også, at mange danskere oplever udfordringer med at regulere deres blodsukker, hvilket kan betyde store omkostninger - både menneskeligt og økonomisk for sundhedsvæsenet - i form af at risikoen for følgesygdomme øges.

Som vi fremhævede, kan en mulig løsning være at skabe lige adgang til diabetesteknologi, så alle med diabetes kan få den rette teknologi til at hjælpe dem med deres blodsukkerregulering.

Der er forskel på, hvilket udstyr den enkelte med diabetes kan få, fordi det afhænger af den økonomiske prioritering i den enkelte region eller kommune, og dette skaber ulighed i sundheden.

Vores statsminister var lydhør, venlig og vi fik os en god snak om diabetes.

- Vi glæder os nu til at møde flere interessante mennesker på Folkemødet, så vi både kan gøre andre klogere på diabetes og også selv komme hjem med ny viden og inspiration i bagagen.

   

Om Folkemødet 2021


  • Folkemødet på Bornholm foregår fra tor. 17. jun. 2021 – lør. 19. jun. 2021.

  • Deltagere fra SDCN: Centerdirektør Poul Erik Jakobsen, Stabschef Charlotte Albeck, Professor og overlæge Niels Ejskjær og Programchef Hanne Ravn Larsen
  • Den 17. juni finder Diabetestopmøde 2021 sted.    

Opdateret