Inspirations- og Dialogmøde 2021: Hvad er det gode liv med diabetes?

Lørdag d. 9. oktober afholdt vi hos Steno Diabetes Center Nordjylland vores første Inspirations- og Dialogmøde. Omkring 100 personer med diabetes, pårørende og fagpersoner mødtes for at dele erfaringer og oplevelser fra livet med diabetes og generere gode idéer sammen.
 

Se reportage fra Inspirations- og Dialogmødet (3.19 min)  

 

Det er langt fra noget nyt, at vi hos Steno Diabetes Center Nordjylland inddrager personer med diabetes og pårørende i udviklingen af centrets aktiviteter. Inspirations- og Dialogmødet er endnu et tiltag, hvor vi møder dem, der lever med diabetes og lærer af deres erfaringer.

Arrangementet blev afholdt i Aalborg Kultur & Kongres Center, hvor personer med type 1-diabetes, type 2-diabetes og pårørende var flot repræsenteret blandt mødets deltagere.

Dagen startede op med fælles morgenmad og derefter velkomst af Centerdirektør Poul Erik Jakobsen og Mariane Therkelsen, som er direktør for Mennesker og Organisationer i Region Nordjylland. Deltagerne blev sendt ud i grupperum med fagpersoner og andre personer med diabetes eller pårørende.

Facilitatorer fra Region Nordjylland var ansvarlige for at styre processen i hvert rum, hvor der blev arbejdet på, hvad Steno Diabetes Center Nordjylland kan arbejde med fremover for at forbedre livet med diabetes. Det blev gjort på baggrund af snakke om gode og mindre gode erfaringer fra mødet med det offentlige.

Flere emner blev drøftet bl.a. stigmatisering af personer med type 2-diabetes, hjælp til kost, lige mulighed for sensorbaseret glukosemonitorering, en samlet adgang til viden om diabetes, bedre samarbejde og kommunikation mellem sektorerne samt tilbud til børn af personer med diabetes.

Til arrangementet var rapper Per Vers inviteret. Med sit humoristiske præg fortolkede han på dagens temaer og de forskellige samtaler, som han havde overhørt i de forskellige grupperum.

Om eftermiddagen kunne alle deltagere præsentere deres idéer for fagpersonerne på ”Markedspladsen”. Der var ligeledes mulighed for at få feedback og sparring på sin idé fra fagpersonerne.

Fra Steno Diabetes Center Nordjylland siger vi tak til alle dagens deltagere og fagpersoner for jeres engagement og gode inputs. Vi har taget alle jeres gode idéer med hjem, og vi går i gang med at se på, hvordan vi kan implementere idéerne i det fremtidige arbejde for at skabe det gode liv med diabetes.

 

Opdateret