Hvad er det gode efterskoleophold med diabetes?

Steno Diabetes Center Nordjylland har udgivet en ny artikel og guide til de efterskoler, som modtager elever med diabetes.
Det er enormt populært blandt danske unge at tage på efterskole, og derfor er det en overvejelse, som rigtig mange unge sammen med deres forældre gør sig for at opleve, udvikle sig og møde nye venner.

Når man har type 1-diabetes, er man ung ligesom alle andre, men man kommer med den ekstra bagage at man har en kronisk sygdom, der fylder i hverdagen.

Når man som efterskole modtager en elev med type 1-diabetes, kan det være en god ide for skolens, den unges og forældrenes skyld – at sætte sig ind i hvad diabetes er, og
hvilken rolle man som efterskole bør indtage, i relationen til disse elever. Der er nemlig flere ting, man som efterskole kan gøre, for at give unge med type 1-diabetes et trygt efterskoleår, der er spændende og lærerigt, helt som det er for alle andre.

Gode råd med udgangspunkt i virkeligheden 

I udviklingen af artiklen har vi været i dialog med Cecilie og hendes mor Lene, som sidste år sendte Cecilie med type 1-diabetes på efterskole i Nordjylland. Cecilie og hendes mor har fortalt, om deres oplevelse med Sportsefterskolen Aabybro, som igennem deres viden og erfaringer om diabetes på deres skole, hjalp Cecilie med at få den bedste efterskoleoplevelse.

Derudover har vi talt med Cecilies kontaktlærer fra Sportsefterskolen Aabybro, Mathias Johnsen og derudover hans kollega Søren Gatzwiller som ligeledes er lærer på Sportsefterskolen Aabybro. Søren har været kontaktlærer for flere elever med diabetes, samtidig med at han selv har diabetes.

Artiklen gennemgår udvalgte og centrale emner, som en efterskole med fordel kan tage stilling til forinden at modtage elever med diabetes. Ligeledes kan man i slutningen af artiklen finde en liste over 10 gode råd, til hvordan man som efterskole bedst tager imod en elev med diabetes.

 

Læs og del til dit netværk

Læs guide på vores hjemmeside

Del den også gerne med personer i dit netværk, der er ansat på en efterskole.

Opdateret