Besøg fra Mads Duedahl

Denne onsdag fik Steno Diabetes Center Nordjylland og Endokrinologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital besøg af Regionsrådsformand Mads Duedahl, der kom for at høre nærmere om vores indsatser i Nordjylland. 
 

Dagen startede i klinikken på Aalborg Universitetshospital, hvor Mads Duedahl bl.a. fik talt med sygeplejersker og læger og fik en introduktion til sammedagsscreening (der tilbydes i hele regionen), hvor patienter kan blive screenet for alle relevante diabetiske senkomplikationer den samme dag.

Han hilste også på Steno Assistenter, der i hverdagen står til rådighed i klinikken for at hjælpe patienter på Aalborg Universitetshospital med at udnytte digital teknologi.

Desuden fik han set, hvordan en fritvalgs-videokonsultation fungerer - fritvalg betyder, at patienter kan vælge om de ønsker at fysisk møde op eller tage samtalen over video/telefon.

Formiddagen blev afsluttet med et møde med Steno Diabetes Center Nordjyllands ledergruppe, hvor Mads hørte mere om centrets fem kerneområder – og fik indsigt i centrets kommende paradigmeskifte i diabetesbehandlingen, hvor man med udgangspunkt i de gode erfaringer fra eksisterende initiativer vil bevæge sig fra kalenderbaseret til endnu mere behovsdrevet og individualiseret diabetesbehandling.

- Vi er glade for at møde Mads på tæt hold, og at han tog sig tid til at besøge os - og vi ser frem til at fortsætte den gode dialog med Regionsrådet, så vi sammen kan skabe et godt liv for borgere i Nordjylland, der lever med diabetes og forebygge nye tilfælde, fortæller centerdirektør Poul Erik Jakobsen fra Steno Diabetes Center Nordjylland.

 

 

Mads Duedahl taler med diabetessygeplejerske Lise Mellergaard Nørgaard

 

 

Forskningsleder Peter Vestergaard viser øjenskanning - som en del af sammedagsscreening

 

 

En fritvalgs-videokonsultation afprøves

 

 

Opdateret