Ny sæson af podcasten Diabetesforskerne

Steno Diabetes Centrene er klar med endnu en sæson af podcasten Diabetesforskerne, der giver et indblik i den nyeste forskning og viden om diabetes på tværs af landet - og nu også i Grønland.
 

Anden sæson består af 12 episoder, som udkommer løbende i starten af 2022. De første fire afsnit kan man lytte til allerede nu, og herefter udkommer et nyt afsnit hver onsdag.

Podcasten udgives i samarbejde mellem de fem danske Steno Diabetes Centre. Hertil er forskere fra Steno Diabetes Center Grønland også kommet med.

Fra udvikling af mobilalarmer til understøttelse af diabetes-stress

Diabetesforskerne er en podcast, der lader lytterne komme helt tæt på det, der forskes i lige nu på diabetesområdet.

I hvert afsnit møder vi sammen med værten Simon Brix en ny forsker, der fortæller om sit forskningsprojekt med fokus på diabetes.

I denne sæson kan man bl.a. høre mere om forskning i understøttelse af diabetes-stress, diabetes i Grønland, brugen af mobilalarmer ved lavt blodsukker, individuel-diabetes behandling, fællesbehandling af hjertesygdomme, brugen af naturlig medicin, diabetes og skizofreni og hjemmebesøg.

Fra Steno Diabetes Center Nordjylland kan du høre seniorforsker Morten Hasselstrøm Jensen i episode 3 og ph.d.-studerende og læge Rikke Viggers i episode 10 fortælle om deres forskning i hhv. diabetesteknologi samt diabetes og knogler.

   

Personer med diabetes efterspørger viden om forskning

Podcasten Diabetesforskerne er startet på baggrund af et stort ønske fra personer med diabetes og pårørende om at vide mere om diabetesforskning:

“Både gennem brugerråd og på sociale medier har vi oplevet, at mange med diabetes og pårørende gerne vil vide mere om, hvad der forskes i, og hvordan forskningsresultaterne kan omsættes i en bedre hverdag med diabetes. Vi bruger her podcast som medie, så forskningen bliver lidt lettere at gå til”, siger Signe Guldhammer Lystbæk, uddannelseskonsulent i Steno Diabetes Center Nordjylland.

Podcasten kan lyttes til af alle, men er især målrettet dem, der i deres arbejde har berøring med diabetesområdet eller som selv lever med sygdommen.

Lyt med hver onsdag

Podcasten Diabetesforskerne kan findes der, hvor man normalt lytter til podcasts på sin mobil, tablet eller pc.

Gå til podcasten

Opdateret