Publikationer fra SDCN


 

Jul og december

  

Børn med diabetes skal være gode til at tælle – især i juletiden hvor julemad og juleknas skal tælles med i regnestykket over kulhydrater og insulin.

I år er der hjælp at hente fra Steno Diabetes Center Nordjyllands nye kravlenisseark, som indeholder et overblik over de ting, børn typisk støder på i december. For hvor mange kulhydrater er der lige i pebernødder, brune kartofler, brændte mandler, risengrød eller fars nisseøl?

Julebordet kan klippes af og hænge på køleskabet eller måske ligge i skoletasken. Børn med diabetes vil genkende kravlenisserne, fra det digitale uddannelsesunivers, som både Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland har taget i brug i samarbejde med Steno Diabetes Center Nordjylland.

Download i print-venlig version

  


 

Nøgletal for diabetesområdet

  

Denne nøgletalsmappe giver data om diabetespatienter i Nordjylland. Tallene er til offentligt brug og kan frit anvendes af virksomheder, studerende, forskere, kommuner og andre samarbejdspartnere, som sammen med Steno vil forbedre diabetesbehandlingen på et sikkert datagrundlag

Download nøgletalsmappe