Videokanal


Mental sundhed

 

Se videoer om mental sundhed med Sandie Nymand Johansen, psykolog fra Steno Diabetes Center Nordjylland.

Hun vil løbende tage forskellige emner op om diabetes med en psykologisk vinkel.

 

Det er normalt at føle sig udbrændt

Hør psykolog Sandie Johansen fortælle om, hvordan din hjerne er på et særligt arbejde når du passer din diabetes, hvorfor det er trættende, og hvad den behøver for at klare opgaven.

 

Om at kunne tænke positivt

Som psykolog Sandie Johansen fortæller, er der oftest et påbud i samfundet om at tænke positivt og se lyst på tingene. Det er dog ikke altid den rette ting at stræbe efter – især når man får en sygdom eller en man holder af får en sygdom.


Sex og samliv

 

Se videoer med klinisk sexolog Anette Højer Mikkelsen fra Aalborg Universitetshospital, der giver gode råd til sex og samliv, når man har diabetes.

Videoerne er udviklet af Steno Diabetes Center Nordjylland til brug i vores Facebook-gruppe.

 

Kvinder og kropslige forandringer

Studier viser at op til 35% af kvinder med diabetes oplever seksuelle problemer. Få et indblik i kropslige forandringer hos kvinder med diabetes og hvordan eventuelle problemer kan afhjælpes.

 

Problemer med rejsningsevnen

Anette Højer Mikkelsen sætter i denne video fokus på rejsningsevnen hos mænd og hvordan evt. problemer kan afhjælpes via tabletter, indsprøjtninger og andre hjælpemidler.

 

Intimitet i parforholdet

Klinisk sexolog Anette Højer Mikkelsen fortæller i endnu afsnit om diabetes, sex og samliv. Denne gang med fokus på, hvordan seksuelle udfordringer kan påvirke intimitet og kommunikation i parforholdet og skabe et negativt mønster, som man måske ikke er opmærksom på.


 

Pleje af ben og fødder

  

Steno Diabetes Center Nordjylland samarbejder med Helbredsprofilen.dk om at udvikle videoer om behandling og håndtering af diabetes.

Se temarække om, hvordan du passer godt på dine ben og fødder. Find alle videoer fra temarækken her.

  
 

Se også

 

Find flere videoer fra Helbredsprofilen ift. diabetes

Se videoserier om motion og bevægelse og træning under dialyse.