Symptomer på type 2-diabetes

Det kan være svært at opdage type-2 diabetes. Symptomerne udvikler sig langsomt, og de kan være så svage, at man ikke lægger mærke til dem. Type 2-diabetes kan have udviklet sig i kroppen i mange år, før den bliver diagnosticeret ved en tilfældighed. Det kan være ved et lægebesøg, hvor en skavank viser sig at være en konsekvens af en ubehandlet type 2-diabetes.

Hold øje med symptomer

Mange med type 2-diabetes opdager først sent, at de har fået type 2-diabetes, fordi kroppen vænner sig til at have et højt blodsukker. Et forhøjet blodsukker er hårdt for kroppen og kan gøre store skader uden behandling. Det er derfor vigtigt at holde øje med symptomer - og vide, at type 2-diabetes ikke altid er så synlig.

 

Hvornår skal man søge egen læge?

Hvis en eller begge dine forældre har/havde type 2-diabetes, og du har et eller flere af de typiske symptomer, kan det være en god ide at tale med din læge, om du bør undersøges for diabetes.

Læs mere

 

Sådan stilles diagnosen

For at få konstateret type 2-diabetes, skal du have et forhøjet langtidsblodsukker. Man vil lave to målinger over en periode. For at have type 2-diabetes skal begge målinger være over 48mmol/mol. Dit langtidsblodsukker er et udtryk for det gennemsnitlige indhold af sukker i blodet de seneste otte uger.