Nyt spil skal lære børn med type 1-diabetes om kulhydrater i maden

Steno Diabetes Center Nordjylland lancerer spillet Kostrejsen som et supplement til undervisningen i kost, kulhydrater og blodsukker.

De færreste børn skal tænke over, hvor mange kulhydrater der er i deres mad for at holde et stabilt blodsukker dagen igennem, men ikke desto mindre er det virkeligheden for børn med type 1-diabetes.

Derfor lancerer Steno Diabetes Center Nordjylland (SDCN) et nyt læringsspil, Kostrejsen, der er udviklet af kliniske diætister og af SDCN.

Kostrejsen er et digitalt spil, der skal motivere barnet til at lege med maden og til at træne sin viden om mad, kulhydrater og blodsukker – blandt andet ved at hjælpe barnet til at genkende madvarer i hverdagen og tælle kulhydrater.

Spillet er udviklet som et supplement til den undervisning, som barnet og familien får om kost, når et barn får stillet diagnosen type 1-diabetes, men kan også bruges, når barnet skal overgå til at være mere selvstændig og har behov for at vide mere om madvarer og deres påvirkningen af bloksukkeret.

Spillet kan hentes i App Store. Læs mere information om spillet her.

Opdateret