Kulhydrattælling gjort nemt for børn i juletiden

 

Børn med diabetes skal være gode til at tælle – især i juletiden hvor julemad og juleknas skal tælles med i regnestykket over kulhydrater og insulin.

I år er der hjælp at hente fra Steno Diabetes Center Nordjyllands nye kravlenisseark, som indeholder et overblik over de ting, børn typisk støder på i december.

For hvor mange kulhydrater er der lige i pebernødder, brune kartofler, brændte mandler, risengrød eller fars nisseøl?

Julebordet kan klippes af og hænge på køleskabet eller måske ligge i skoletasken. Børn med diabetes vil genkende kravlenisserne, fra det digitale uddannelsesunivers, som både Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland har taget i brug i samarbejde med Steno Diabetes Center Nordjylland.

Kravlenisse-arket udleveres på børneafdelingerne i Nordjylland, men er også blevet sendt til de fire resterende Steno Diabetes Centre i landet. Herudover kan du finde det online her som en print-venlig version. Vi håber derfor, at mange børn kommer til at få glæde af det i år.

 

Download kravlenisseark 

 


Opdateret