Kunstværk styrker overblik over projekter i SDCN

SDCN har fået et nyt kunstværk udviklet af Aalborg-kunstneren Sassi Bischoff for at styrke overblik over centrets projekter. 

Onsdag d. 8. december blev der holdt en mini-fernisering, hvor kunstværket blev præsenteret i SDCN

 

Der igangsættes mange projekter i Steno Diabetes Center Nordjylland, og det kan være vanskeligt at danne sig et samlet overblik over alle igangværende projekter. Derfor tog projektleder Vigga Marie Norup Jensen fra SDCN kontakt til kunster Sassi Bischoff for at få udviklet et kunstværk, der kan skabe en ny måde at synliggøre projekter på.

Udgangspunktet for kunstværket kommer af livets træ, som bl.a. findes på fødegangen i Hjørring. Selve træet symboliserer hele Steno Diabetes Center Nordjylland, og centerets igangværende projekter er repræsenteret med et æble i træets krone. Ambitionen er at skabe et værk som er dekorativt, informativt og interaktivt. 

Æblerne (projekterne) er alle forsynet med en projekttitel på æblets forside. På æblets bagside er der en QR-kode som leder dig videre til SDCN’s hjemmeside med information om de enkelte projekter.

Kunstneren bag værket, Sassi Bischoff, fortæller, at: ”Farverne er valgt ud fra de farver SDCN benytter på deres hjemmeside og i deres informationsmateriale, hvilket ses i den blå baggrund og på de røde æbler. Derudover er det ornamenterede mønster i den øverste del af baggrunden inspireret af organ-illustrationer fra SDCN’s informationsmateriale. På den måde er alle dele i værket skabt med tanke på SDCN’s arbejde og visuelle udtryk”.

Kunstværket hænger i indgangen på Steno Diabetes Center Nordjyllands kontor på Søndre Skovvej 3E og er pt. målrettet medarbejdere, klinikere og samarbejdspartnere. I 2023 bliver det flyttet med i det nye Steno Hus, hvor også patienter og pårørende kan se kunstværket.

 

 

 

 

 

Opdateret