Nordjyske digitaliseringserfaringer i høj kurs

De gode erfaringer med at implementere digitale sundhedsløsninger i Region Nordjylland bliver bemærket i udlandet. Senest er regionen blevet udvalgt til at deltage i et EU-samarbejde, der sætter fokus på at dele de bedste erfaringer.

Digitalisering 

I Region Nordjylland er der god tradition for at implementere digitale sundhedsløsninger. Løsninger der virker og gør gavn for patienterne. Blandt eksemplerne er Telecare Nord og de nye initiativer under Steno Diabetes Center Nordjylland, som har digital sundhed og diabetes som sit særkende. Det er med afsæt i disse, at Sundheds- og Ældreministeriet har udvalgt Region Nordjylland til at deltage i et stort europæisk samarbejde.

Konkret er det Det er Steno Diabetes Center Nordjylland og Idéklinikken, der over de næste 3 år skal repræsentere Regionen i projektet, som endnu er i sin vorden.
I konkurrencen om at komme med i samarbejdet var også andre danske regioner, men Jesper Bredmose Simonsen, som er projektleder og forretningsudvikler i Idéklinikken er ikke i tvivl om, hvorfor pilen pegede på Nordjylland.

- Vi har mange gode erfaringer med digitalisering, og vi arbejder målrettet med det – både i forhold til kommunikation men også i forbindelse med diagnostik og behandling. Det er uden tvivl medvirkende årsag til, at vi er blevet valgt, fortæller han.

I sidste uge var Steno Diabetes Center Nordjyllands digitaliseringsansvarlige, Tina Archard Heide og repræsentant fra NordDanmarks EU-kontor, Xenia Ramirez Lauritsen i Luxembourg for at møde projektpartnerne, og nu forestår så opgaven med at konkretisere samarbejdet.

- Ud over at vi får et stort netværk med folk fra hele EU, som har succesfuld erfaring med implementering af digitale sundhedsløsninger, er vi med for at lære af de metoder, som andre anvender i selve implementeringsarbejdet, fortæller Tina Archard Heide.

Jesper Bredmose Simonsen fortæller, at selvom samarbejdet vil give inspiration og viden om, hvilke digitale løsninger, man har implementeret i andre lande, er det ikke planen, at disse skal direkte kopieres til nordjyske løsninger.

- Det handler først og fremmest om at lære mest muligt fra de gode eksempler, der er valgt som grundlaget for det fremtidige projekt. Dernæst handler det om, hvordan de erfaringer og metoder, vi får i samarbejdet, kan bruges, når vi fremadrettet i skal evaluere og kvalificere de projekter, vi arbejder med i eksempelvis Regionens nyetablerede Health Hub og Steno Diabetes Center, siger han.

Der er afsat omkring 4 mio. Euro til projektet.

Opdateret