100 deltagere mødte op til temaaften om motion og type 1-diabetes

Torsdag aften var 100 mennesker samlet på Aalborg Universitetshospital for at høre et spændende oplæg om diabetes og motion, da Steno Diabetes Center Aarhus besøgte Aalborg.

Velkomst af motionister med diabetes og andre med interesse i emnet

Ledende overlæge ved Steno Diabetes Center Nordjylland Torben Østergaard bød velkommen til en aften i bevægelsens tegn. Blandt de mange fremmødte var motionister og idrætsudøvere med type 1-diabetes, pårørende samt sundhedsfagligt personale med interesse i emnet. Og da oplægsholder og læge Esben Vestergaard Thyssen gennem en online quiz, spurgte ind til hvorvidt de fremmødte der havde diabetes, kunne halvdelen svare ja.

 

Fælles for alle de fremmødte var dog nysgerrigheden på, hvordan man som person med diabetes kan optimere sportslige præstationer og motionsvaner og samtidig holde styr på blodsukker og insulinindtag.

Diætist Birgit Schelde gjorde os klogere på, hvordan man gennem kost kan optimere træningsresultater ved at spise varieret og planlægge måltider i forhold til træningen. Idrætsfysiolog Jesper Friis Mortensen præsenterede en fysiologisk gennemgang af, hvad der sker når du er fysisk aktiv. Og hvordan træning kan klassificeres efter intensitet og varighed. Læge Ermina Bach supplerede ved at fortælle om typiske problemstillinger ved motion og type 1-diabetes, og hvordan der skal differentieres i forhold til intensitet og varighed af træningen.

 

Tilhørerne kom selv på banen

Læge Rakel Fuglsang præsenterede forskellige cases til at illustrere de udfordringer de møder i den aarhusianske Klinik for Atleter. Et eksempel var en ung mand der oplever hypoglykæmi i forbindelse med cykeltræning og hyperglykæmi efter træning. Sammen fandt de en strategi der løste hans udfordringer og resulterede i mere stabile blodsukre under træning. I forbindelse med præsentation af cases blev der blev også rig mulighed for at tilhørerne kunne stille spørgsmål til oplægsholderne, og der blev fremført personlige cases og udfordringer med at opretholde et stabilt blodsukker under både 12-timers cykelture, klatring, yoga og e-sport.

 

Følg med her på siden eller på Facebook, hvis du vil holde dig opdateret om kommende arrangementer og nyheder.

Opdateret