Ny professor i digital sundhed og diabetes

Morten Hasselstrøm Jensen tiltrådte pr. 1. december 2022 et professorat i digital sundhed og diabetes i et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Nordjylland og Aalborg Universitet.

 

Stærk kobling mellem det offentlige og private

Arbejdet med digital sundhed og kronisk sygdom har spillet en central rolle igennem hele Morten Hasselstrøm Jensens uddannelsesforløb og efterfølgende forskning. Morten har siden 2011 været tilknyttet Aalborg Universitet, Steno Diabetes Center Nordjylland og ved Berkeley Universitet i Californien. Fra 2013 til 2018 var Morten ansat i Novo Nordisk i forskellige stillinger med fokus på digitalisering af sundhedsdata. Om koblingen mellem det offentlige og private siger Morten:

”Min baggrund som tidligere medarbejder ved Novo Nordisk er afgørende i mit samarbejde med private organisationer, da jeg har en klar forståelse for organisationers motivation, og jeg kan samtidig holde min integritet som forsker intakt”

 

Ambitioner om forskning i verdensklasse

En stor drivkraft i Mortens arbejde har været at benytte kliniske data til at generere viden og algoritmer der kan gavne patientbehandling. Det har ført til afprøvning af nye metoder til behandling af patienterne samt offentliggørelse af videnskabelige artikler i anerkendte videnskabelige tidsskrifter såsom Diabetes Care og Diabetologia. Med stillingen som professor håber Morten på at skabe et forskningsmiljø af verdensklasse omkring digital sundhed, der i sidste ende skal gavne patienter med diabetes og andre kroniske sygdomme.

 

De studerende skal finde gejsten ved sundhedsvidenskab og teknologi

Med ansættelsen håber Morten Hasselstrøm Jensen også at dele ud af sin begejstring for sundhedsvidenskab og teknologi. Det vil han blandt andet gøre ved at anvende sin egen forskning i undervisningen, og ikke mindst finde frem til de faktorer der udløser de studerendes gejst:

”De skal ikke studere for at bestå eksaminer. I stedet ønsker jeg at de skal opleve og føle det samme drive for sundhedsvidenskab og teknologi, som jeg selv oplever”

Morten har været seniorforsker ved Steno Diabetes Center Nordjylland siden 2018, og har arbejdet som lektor ved institut for medicin og sundhedsteknologi siden 2020. I maj 2022 søgte Aalborg Universitet en professor i digital sundhed og diabetes. Professorstillingen er placeret ved Det sundhedsvidenskabelige fakultet på Institut for medicin og sundhedsteknologi (HST).

Professoratet vil styrke Steno Diabetes Center Nordjyllands fokus på digital sundhed og diabetes og vil medvirke til yderligere at bygge bro mellem læger og sygeplejersker ved det Nordjyske Sundhedsvæsen og Aalborg Universitet.

Opdateret