Lene Schilling Muldtofte

Mød Lene som er programleder for den strategiske satsning Mit Diabehov hos Steno Diabetes Center Nordjylland.

 

Lene har været ansat ved Steno Diabetes Center Nordjylland siden april 2022.

Som programleder er Lene den faglige leder for de forskellige projektledere, ved Steno Diabetes Center Nordjylland som er tilknyttet programmet Mit Diabehov.

At jeg er programleder ved SDCN, det dækker over, at vi har flere projekter i et samlet program. Så jeg er en form for leder for projektlederne. Det er sådan, at hvis der opstår nogle ting, som de gerne vil vende med mig, så har vi en snak om hvad vi tænker om problemstillingen, hvad vi bør tage fat i – altså generelt sparringsmæssige ting.


I sit arbejde som programleder, beskriver Lene at hun har et helt særligt overordnet sigte.

Alle de her digitale projekter skal tilsammen skabe et resultat, hvor vi sigter mod at være mere behovsorienterede i forhold til patienterne. Altså mere individuelle og knap så kalenderstyret. Det handler netop om at sætte patientens behov i centrum, med forskellige digitale værktøjer.


I sit job som programleder er Lene med til at finde svar – og det er én af de ting, som Lene holder af ved sit job.

Jeg kan godt lide at være med til at finde svar på ting. Det er ikke altid at vi finder dem lige nu og her, men vi kan finde en vej og finde nogle samarbejdspartnere der kan hjælpe. Så snakken med folk omkring hvordan gør vi det her? - den snak er for mig enormt spændende.

 

Lene ser mening i sit arbejde og sine arbejdsopgaver

I sit daglige arbejde kan Lene se, hvordan at hendes arbejdsopgaver, på længere sigt, bidrager positivt til diabetesområdet og til patienters gode liv med diabetes.

Ressourcerne i sundhedssektoren bliver jo ikke ved med at vokse – men det gør patientgruppen omkring diabetes. Så det at vi kan blive bedre til at bruge vores ressourcer – det skal vi kigge på kontinuerligt. Her handler det jo også om; hvad kan digitalisering gøre? Hvor kan vi optimere henne? Det hele tager udgangspunkt i, hvordan vi bedst muligt kan give dem tryghed og viden til at leve deres liv.


For Lene betyder det noget, at der er en større mening bag hendes arbejde, og hun sætter pris på, at hun hos SDCN er med til at påvirke menneskers liv til det bedre.

Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved at arbejde ved regionen, det er, at det betyder noget – det gør faktisk en forskel det vi gør. Det synes jeg, at man kan mærke her ved SDCN. Her handler vores arbejde om menneskers liv, og tingene skal køre rundt og fungere 24 timer i døgnet. Så der er et stort ansvar i at være med til at gøre det rigtige.

 

Har en bred viden og det fulde overblik

Lene er uddannet indenfor administration og politik. Selvom hun i sin uddannelse ikke havde et digitalt sigte, har Lene erfaringer fra sit arbejdsliv med anvendelse af IT-løsninger.

Jeg har ikke haft et specielt IT-fokus i min uddannelse. Jeg er heller ikke bedre end enhver anden til at løse IT-problemer – men jeg kan noget omkring hvad det er vi skal, hvad det er for nogle IT-løsninger vi kan anvende, og hvordan vi kan sikre, at det er det rigtige i forhold til det vi har behov for.


Når Lene beskriver hendes faglige profil, karakteriserer hun sig ikke ved at have et specielt videns-fokus. I stedet har Lene kendskab til mange områder, og derfor en bred vifte af viden.

Hvis der er noget jeg ikke er, så er det specialist i noget som helst. Det er simpelthen min profil – jeg ved en lille smule om mange ting. Så på den måde er jeg ikke ekspert i noget, men jeg er generalist.


Udover sin brede viden besidder Lene også nogle personlige kompetencer, som hun trækker på i sit arbejde. Lene er nemlig dygtig til at holde det fulde overblik.

Jeg er rolig, og har ikke så nemt ved at gå i panik. Så det er en personlig kompetence jeg har, at jeg kan holde overblik. Jeg er sådan en der leverer til tiden og forhåbentlig også kvalitet – og det kommer jo netop af overblik.

 

Er glad for omskiftelighed

Lene beskriver sit arbejde som programleder som uforudsigeligt, fordi at hun hele tiden støder på nye og forskelligartede opgaver.

Jeg kan godt lide, at min arbejdsdag er omskiftelig. Der er dage, hvor jeg sidder og er meget koncentreret på én arbejdsopgave, hvor jeg så bagefter skal helt op at flyve med nogle store visioner, omkring hvor vi gerne vil bevæge os hen med et projekt. Det gør også at mine opgaver er meget brede.


Også i sit privatliv møder Lene omskiftelighed. Lene tager nemlig del i bestyrelsesarbejde.

Egentlig bruger jeg min faglighed i andre sammenhænge, end når jeg er på arbejde. Det er fordi at jeg i øvrigt er aktiv i to forskellige bestyrelser. Den ene er Vækstpulje Nord ved Norlys, og derudover sidder jeg i et advisory board ved firmaet Impledo.


Lene finder glæde i at foretage sig forskellige ting. Lene beskriver nemlig sig selv som en magelig livsnyder, der lever ud fra, hvad der er lyst til og glæde i.

Mit liv er meget lystbetonet. Jeg har ikke børn, så min mand og jeg vi kan gøre, hvad vi har lyst til. Det er sådan noget som at få lavet god mad eller være sammen med gode venner. Så jeg synes selv at jeg lever sådan et hygge-liv.

 

Tager udgangspunkt i glæde

Spørger man Lene, hvad der gør hende glad, har hun mange ting at svare.

Der er rigtig mange ting, der gør mig glad. Det kan være at kigge på mine katte, at læse en bog, se en film og være sammen med folk jeg holder af. Jeg kan godt lide at være ude i min have. Jeg laver ikke nødvendigvis noget i den, men jeg er bare ude i den. Jeg kan godt lide at være udenfor, når det er godt vejr.


At der er mange ting i Lenes liv, der gør hende glad, går i tråd med, at det for Lene er spild af tid, at gå og være sur over ting i lang tid. I stedet gør hun noget ud af at være glad og at møde folk med et smil.

Jeg kan sagtens blive sur og i dårligt humør, men jeg gider ikke at gå og være sur i lang tid. Det tager alt for meget energi. Så jeg er som udgangspunkt glad.


Med sin glade indstilling fortæller Lene, at hun i samværet med andre mennesker, blandt andet hendes kolleger, er en der bidrager til en god stemning.

Jeg elsker at grine og jeg har det tit sjovt sammen med folk, og er med til at løfte stemningen, der hvor jeg er. Det er ikke fordi at jeg er plat, og sidder til møder og siger lyde, men jeg har et smil i øjet.