Steno Diabetes Center Nordjylland
Søndre Skovvej 3E, 9000 Aalborg
Aalborg Universitetshospital

 

 

Følg os på sociale medier

Bliv klogere og få seneste nyt om Steno Diabetes Center Nordjylland på LinkedIn og Facebook.

 

Seneste nyt

 

Seneste nyt


12. APRIL 2021

Sygeplejerske på SDCN får Diabetesforeningens Behandlerpris 2021


Sygeplejerske Inger Vestergaard Kristensen fra Steno Diabetes Center Nordjylland ved Aalborg Universitetshospital er modtager af Diabetesforeningens Behandlerpris 2021 ...

 

➤ Læs nyhed

 

Seneste nyt


22. MARTS 2021

Type 2-diabetes kan være arveligt: Kampagne skal styrke forebyggelsesindsatsen


Fra uge 12 skyder Steno Diabetes Center Nordjylland en ny oplysningskampagne i gang: ”Kend din arv”. Kampagnen belyser vigtigheden at være ...

 

➤ Læs nyhed

 

Seneste nyt


2. MARTS 2021

Nordjysk entreprenør skal bygge nyt diabetescenter


Børn med diabetes skal være gode til at tælle – især i juletiden hvor julemad og juleknas skal tælles med i regnestykket over kulhydrater og insulin. For at imødekomme dette, har Steno Diabetes Center...

 

➤ Læs nyhed

 

 

Kraft- og videnscenter for diabetes

 

Ca. 30.000 personer lever i dag med diabetes i Region Nordjylland. Mange af dem behandles af egen læge og modtager kommunale sundhedstilbud, og andre er tilknyttet et ambulatorium på et af regionens hospitaler. Steno Diabetes Center Nordjylland (SDCN) er kraft- og videnscenter for diabetes i Region Nordjylland. Vi har en mission om at styrke diabetesbehandling og forebyggelse af senkomplikationer i Nordjylland og skabe et godt liv for borgere på tværs af geografi og sektorer.


 

Supplerende behandlingstilbud

Udvikling af nye behandlingstilbud

 

Steno Diabetes Center Nordjylland har fokus på at skabe nye supplerende behandlingstilbud, der supplerer eksisterende tilbud til diabetespatienter i regionen.

 

Klinisk forskning

Patientcentret forskning i verdensklasse

 

Ambitionen er, at SDCN skal levere diabetesforskning af højeste internationale kvalitet, som kommer patienter til gavn gennem styrket behandling og forebyggelse.

 

Uddannelse og kompetenceudvikling

Deltag i arrangementer og kurser

 

SDCN ønsker at styrke selvmestring og viden hos personer med diabetes og pårørende samt øge kvalifikationer hos sundhedsprofessionelle på tværs af Nordjylland.

 

 

Digital Sundhed og Diabetes

Vores særkende som center

 

Vi har en ambition om at blive et kraftcenter både regionalt, nationalt og internationalt i test og implementering af digitale sundhedsløsninger på diabetesområdet.

 

Tværsektorielt samarbejde

Mellem hospital, kommune og almen praksis

 

Det tværsektorielle samarbejde skal sikre et løft i kvaliteten af diabetesbehandling i hele regionen og sikre en sammenhængende indsats på diabetesområdet.  

 


Følg med i vores brugerråd

I 2019 nedsat Steno Diabetes Center Nordjylland et brugerråd, hvor 10 udvalgte patienter og to pårørende mødes for at sætte deres præg på diabetesindsatser i Nordjylland. Find referater fra møderne og læs nærmere om deres arbejde.

 

Følg med i byggeriet af det nye SDCN

I 2022 forventes en ny SDCN-bygning at stå klar opført ved siden af Nyt Aalborg Universitetshospitalet. Bygningen opføres i 4 etager samt kælderetage og indeholder faciliteter og rum klargjort til fremtidens diabetesbehandling på patientens præmis.

 

Find information målrettet til dig

 

 

Tilbud til dig med diabetes

 

Er du bosat i Nordjylland? Du kan her finde arrangementer, behandlingstilbud og andet fra SDCN målrettet til borgere med diabetes.

 

Læs mere

 

Tilbud til fagpersoner

 

Find en række tilbud fra SDCN til dig, der møder og behandler borgere med diabetes på hospitalet, i kommunen eller i almen praksis.

 

Læs mere

 

Følg os på sociale medier

 

Hold dig opdateret om diabetes i Nordjylland. Tilmeld dig vores Facebook-gruppe særligt for patienter og pårørende eller følg os på LinkedIn, hvor vi deler nyheder og historier fra SDCN

 

Følg os på Facebook    ➤ Gå til LinkedIn