SDCN-forsker Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen modtager pris for sin forskning

“Den store vision er at se denne viden blive overført til en større samfundsmæssig kontekst, da den potentielt kan tilføre en masse værdi og livskvalitet for rigtig mange mennesker.”

 

Sådan lyder målet for Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussens forskning i fald, knoglebrud og diabetes.

Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen er ph.d. og postdoc ved DDEA og Steno Diabetes Center Nordjylland, lektor ved Aalborg Universitet og hoveduddannelseslæge i endokrinologi ved Aalborg Universitetshospital – og har på få år leveret en markant mængde forskningsformidling med sine i alt 17 publikationer, hvor han er førsteforfatter på de fleste.

Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen modtager en DDEA Early-Career Researcher Award inden for klassisk endokrinologi for sin lovende karriere og for hans bidrag til forskning i sammenhængen mellem knoglesundhed, faldhændelser og diabetes.

Det skriver Danish Diabetes and Endocrine Academy (DEEA).

“Jeg havde aldrig selv forestillet mig at få sådan en pris, for jeg ved, hvor mange dygtige forskere, der er på området. Så det kom som en overraskelse, og jeg er bare så utroligt beæret og overrasket. Dette giver blot endnu mere drivkraft og passion for min forskning,” siger Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen. 

Forsker i skæringspunktet mellem knoglesundhed og diabetes

Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussens forskning er baseret på resultater, der viser, at personer med diabetes udviser en højere sårbarhed over for knoglebrud og faldhændelser sammenlignet med den bredere befolkning. Risikofaktorerne for fald og brud i relation til diabetes er dog stadig et felt, der er forsket meget lidt i.

Den videnskløft forsøger Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen at mindske med sin forskning.

“Jeg forsker i krydsfeltet mellem knoglesundhed og diabetes. Begge felter har enorme uudforskede områder - og især forbindelserne mellem dem. I vores arbejde anvender vi balancemodeller og vurderer risikoen for fald samt foretager screeninger. Det inkluderer test af muskelstyrke og knoglesammensætning, kropssammensætning samt blodprøver, scanninger og meget mere,” siger Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen og tilføjer:

“Det hele bunder i forebyggelse: Vi ønsker at finde ud af, hvordan disse øgede fald og knoglebrud, som findes hos mennesker med diabetes, kan forebygges.”

Danish Diabetes and Endocrine Academy har i år uddelt en pris til tre unge forskere, der har vist et lovende og internationalt stort potentiale med deres forskning – og som med deres forskning har tilføjet vigtige forståelser af behandlingen af diabetes.

Opdateret