Brugerinddragelse i Steno Diabetes Center Nordjylland

 

I SDCN ønsker vi at styrke involvering, dialog og samarbejde med personer med diabetes og deres pårørende, så vi kan tage hensyn til specifikke behov og holdninger, når vi udvikler nye diabetesindsatser i Region Nordjylland. Det er afgørende for os, at nye tiltag giver værdi for brugerne i hverdagen og vi har øje for, hvordan vi som center kan gøre det endnu bedre.


 

Sådan involverer vi brugere

 

Vores brugerinddragelse foregår på to niveauer. Vi afholder brugerrådsmøder med en fast gruppe af mennesker, der uddannes i at varetage rollen som repræsentant for andre, og vi inviterer forskellige personer ind i konkrete udviklingsprojekter, fordi de matcher målgruppen. 

 

Brugerråd for voksne

 

Følg aktiviteter i SDCN's brugerråd, hvor 10 udvalgte patienter og to pårørende løbende mødes med for at sætte deres præg på diabetesindsatser i Nordjylland.

 

 

Brugerråd for unge

 

I 2020 vil oprette et nyt ungeråd, hvor unge med diabetes kan sætte præg på diabetesbehandling og andre indsatser i SDCN.

 

 

Brugerinvolvering i projekter

 

Vi rekrutterer løbende brugere til projektgrupper, workshops og surveys, så flere får mulighed for at præge centrets arbejde og behandling af diabetes.

 

 

 

Kontakt os

Signe Guldhammer Lystbæk
Uddannelseskonsulent

s.lystbaek@rn.dk
+45 23 43 04 84