HIIT´n´ Move

Projektet har til formål at implementere og forankre et træningstilbud målrettet børn og unge med overvægt i alderen 9-16 år i samarbejde med nordjyske kommuner. HIIT ’n’ Move skal være med til at forberede børnene på at indgå i bevægelsesfællesskaber i civilsamfundet, og projektet har derfor stor opmærksomhed på fastholdelse og brobygningsindsatser.

Nogle børn og unge med overvægt kan være opgivende og afvisende overfor at deltage i forenings- og motionstilbud på grund af tidligere dårlige erfaringer og nederlag hermed. Børnene har derfor brug for at blive støttet i at oparbejde bevægelseserfaring inden de hjælpes over i et foreningstilbud.

Projektet har til formål at implementere og forankre et træningstilbud målrettet børn og unge med overvægt i alderen 9-16 år i samarbejde med Nordjyske Kommuner. Projektet baserer sig på erfaringerne og de foreløbige resultater fra ph.d. studiet ’HIIT med Kiloene’, hvorfor træningen i tilbuddet er baseret på en legende tilgang til højintensitets intervaltræning.

Træningstilbuddet fokuserer derfor på at skabe bevægeglæde, kropsligdannelse (physical litteracy) og trivsel blandt børn og unge med overvægt. Tilbuddet skal være med til at forberede børnene på at indgå i bevægelsesfællesskaber i civilsamfundet, og projektet har derfor stor opmærksomhed på fastholdelse og brobygningsindsatser.