Byggeri af nyt Diabeteshus
I Diabeteshuset samles diabetesbehandlingen for både børn og voksne. Diabeteshuset er opført som en selvstændig fløj til NAU, hvilket gør det lettere at samarbejde tæt med Aalborg Universitetshospital om at:
- sikre et patientcentreret og sammenhængende diabetesforløb og fremme interaktion og vidensdeling blandt brugere og sundhedsprofessionelle.
- fremstå indbydende, så alle føler sig velkomne – uanset om de opsøger centret som borger med diabetes, pårørende, sundhedsprofessionel eller forsker.
- understøtte en effektiv og optimal drift, der i videst mulig udstrækning tilgodeser borgerens behov. Dette indebærer, at al behandling, der ikke kræver særligt apparatur, foregår på centret.
- faciliteter til både borgere med diabetes, pårørende og personale understøtter centrets aktiviteter og tiltag.
- bygningen er centralt placeret i forhold til det øvrige Universitetshospital og forskning.
- der er let adgang for borgere med offentlig transport, gode parkeringsforhold tæt på bygningen samt let tilgængelighed for pårørende og personale.
Om bygningen
Byggeriet omfatter ca. 7.000 brutto-m2 fodelt på fire etager plus kælderarealer.
Byggeriet indeholder bl.a.:
- Forhalområde med sammenhæng til NAU
- Ankomstområde med reception/vente/opholdsarealer mv.
- Undervisningsarealer herunder undervisningskøkken
- Konsultationsrum, træningsfaciliteter mv.
- Forskningsambulatorium, scannerrum, røntgenrum, laboratorium mv.
- Personalefaciliteter herunder kontorer, administration og personalerum
- Birumsfaciliteter, depoter mv.
Den udvendige arkitektur er afstemt med de overordnede linjer og materialevalg for NAU-byggeriet, men med mulighed for karaktergivende elementer.
Der er etableret gårdhaver og udendørsfaciliteter som en integreret del af byggeriet. Der er etableret et parkeringshus med p-pladser til brugerne af Diabeteshuset. Tæt på centret er der desuden stoppested for offentlig trafik, gode afsætningsforhold for taxaer og patienttransporter samt cykelparkering.
Diabeteshuset planlægges at dele logistik- og servicefunktioner med Nyt Aalborg Universitetshospital. Centret skal derfor have direkte adgang til servicegang og kælder.
Finansiering
Til opførelsen af det nye center er knyttet en engangsinvestering, som omfatter opførelsen og indretningen af bygningen samt den tilhørende parkering. Derudover er der en række afledte udgifter i forbindelse med midlertidige lokaler mv.Novo Nordisk Fonden finansierer indretning af såvel bygningen som lokale laboratoriefaciliteter og apparatur. Desuden tilføres i forbindelse med byggeriet en bevilling til forskningsapparatur, der udmøntes af SDCN’s bestyrelse.
Bygningen doneres til Region Nordjylland, og den må fra ibrugtagning og 30 år frem ikke anvendes til andre formål end drift af Diabeteshuset og SDCN, medmindre Novo Nordisk Fonden giver samtykke hertil. Efter den 30-årige periode kan Region Nordjylland frit disponere over bygningen til andre formål. Region Nordjylland bliver således ejer af bygningen og bygherre i byggeprojektets forløb. Efter opførelsen varetager Region Nordjylland al drift og vedligeholdelse af bygningen.
Følg byggeriet på nau.rn.dk
Hvad er status på det SDCN-byggeriet? Hvilke politiske beslutninger er blevet taget? Hold dig opdateret på byggeriet af det nye Steno Diabetes Center Nordjylland på hjemmeside for Nyt Aalborg Universitetshospital.
Steno Diabetes Center Nordjylland
Telefon
21 64 13 65Åbningstider
Mandag-fredag 8-15.30
Sikker mail
Skriv til os med Digital Post (login med MitID)Aalborg Universitetshospital, Hospitalsbyen
9260 Gistrup
Opdateret