Ung med type 1-diabetes
Besøg Ungeklinikken
Udvidet åbningstid for børn og unge
På børneafdelingerne i Aalborg og Hjørring tilbydes udvidet åbningstid. Det vil sige at du som patient kan få behandlingstider til relevante tilbud, råd og vejledning udenfor diabetesambulatoriernes almindelige åbningstider.
Dette hjælper til at diabetes ikke påvirker arbejdsliv og skole i unødvendigt omfang.
Bliv en del af vores Ungepanel
Vil du gerne være med til at udvikle fremtidens diabetesbehandling?
Er du i alderen 14-22 år og har diabetes - så kan du blive en del af vores Ungepanel!
Hjælp os med at blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe andre børn og unge, så livet med diabetes bliver lidt lettere.
Inspiration og vejledninger
Alkohol og diabetes
Selvom du har diabetes, er det ikke risikabelt at drikke alkohol. Du skal bare gøre det med forsigtighed og i øvrigt overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til alder og mængde.
Hjernen og diabetes
Føler du dig træt? Er du udmattet? Orker du ikke at passe din diabetes? Måske oplever du, at der slet ikke er tid til alt det, du skal? Så er du ikke alene! Her kan du læse om, hvorfor det kan være svært indimellem.
Hudpleje og hudproblemer
Er du bruger af insulinpumpe eller sensor, er det vigtigt at pleje huden korrekt. Har du hudgener som kløe, svie, rødme, hævelse eller eksem? Få mere viden om forebyggelse.
Kørekort og diabetes
Når du ønsker at tage kørekort er der forskellige ting du skal være opmærksom på, når du har diabetes. Læs bl.a. hvordan du anskaffer lægeerklæring og hvilke krav, der er til din ledsager.
Mad og diabetes
Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad du spiser og drikker. Du kan her finde en række gode råd og anbefalinger til, hvad du kan spise i løbet af dagen, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber ind.
Motion og diabetes
Motion er godt for alle, men især godt, når du har diabetes. Hvis du er fysisk aktivitet dagligt eller flere gange om unge, vil du opleve et mere stabilt blodsukker. Få gode råd til at være fysisk aktiv.
Psyken og diabetes
Diabetes kan påvirke dit humør og din livskvalitet og kan til tider være svær at overskue i hverdagen. Læs mere om den mentale del af at være ung med diabetes, og om hvordan du passer godt på dig selv.
Sygdom og diabetes
Når du har diabetes og bliver syg er der en række forholdsregler, du skal være opmærksom på. Du kan også finde relevante kontaktoplysninger ift. at få hjælp eller hvis har du spørgsmål ift. din sygdom.
At rejse med diabetes
Når du har diabetes og skal rejse til udlandet, er der flere forhold, som du skal være opmærksom på. Vi har samlet 13 opmærksomhedspunkter, som vi anbefaler, du har styr på. Find også skabelon til rejsecertifikat.
Diabetes på efterskolen
Læs om det at være efterskole og modtage elever som har diabetes. Læs tidligere efterskoleelev, forældre og efterskolelærere fortælle om deres oplevelser. Find desuden gode råd til efterskolen, der modtager elever med diabetes.
Bestilling af diabetesprodukter
Hvordan får du tilskud til hjælpemidler, fx nåle og testudstyr, og hvordan får du dækket øvrige udgifter vedrørende diabetes? Og hvordan bestiller du udstyr til pumpe og sensorer, herunder Freestyle Libre?
Podcast om unge
Sociale tilbud i Nordjylland
Headspace
Headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år i Aalborg og Hjørring. Her er ingen problemer for store eller små, og du kan tale om alt fra selvværd, uddannelsestvivl og angst til destruktive tanker og kærestesorger.
Ventilen
Ventilen findes i Aalborg og Frederikshavn og er for unge i alderen 15-25 år, der gerne vil føle sig mindre ensomme. I Ventilen får du nogen at spille spil, tage i biografen med, eller gå en tur langs havnen eller et af byens grønne områder. Der er også fællesspisning.