Steno Diabetes Assistenter

Steno Diabetes Center Nordjylland har oprettet et nyt korps af diabetesassistenter, der skal hjælpe patienter på Aalborg Universitetshospital med at udnytte digital teknologi.

 

 

Hvorfor har vi Steno Diabetes Assistenter?

Projektet med vores Steno Diabetes Assistenter har som overordnet sigte at bidrage til digital transformation ved at arbejde med opbygning af patienternes digitale kompetencer, mindset og øge deres udnyttelse af de mange digitale sundhedstilbud der allerede findes.

 

Hvem er Steno Diabetes Assistenterne?

Steno Diabetes Assistenterne er studerende, som assisterer patienter med mange forskelligartede opgaver indenfor det digitale, bl.a. upload af data til Glooko og LibreView, download og brug af apps, online booking osv. Assistenterne har deres daglige gang på både dagafsnittet og børneambulatoriet i Aalborg.

 

En del af en større strategi

Steno Diabetes Assistenterne er en del af en større strategi fra Steno Diabetes Center Nordjylland om at skabe fremtidens diabeteshospital, som lægger en større vægt på digitale muligheder. Dette inkluderer bl.a. øget brug og efterspørgsel på videokonsultationer, udvikling af apps og e-læring, og at genbesøge igangsatte supplerende behandlingsinitiativer med fokus på, hvordan digital teknologi kan anvendes til gavn for både patienter og klinikere.