Mød Cecilie

Mød Cecilie Max Nielsen, der er Steno-assistent hos Steno Diabetes Center Nordjylland, hvor hun har særligt fokus på at integrere digitale løsninger og derved hjælpe diabetespatienterne.

Cecilie er ansat som Steno-assistent, en rolle hun har udfyldt siden projektets begyndelse i september 2020. Det gør hende til en af de 12 første Steno-assistenter. Cecilie har en bachelorgrad i medicin og er i gang med at færdiggøre sin kandidat i medicin.

Hun valgte at blive Steno-assistent, dels for at få studierelevant erfaring, og dels fordi hun var tiltrukket af muligheden for at være med til at forme projektet i at have Steno-assistenter ansat.

Cecilie arbejder især med at opsætte digitale løsninger, der skal gøre diabetesbehandlingen mere effektiv for patienterne derudover fungerer hun også som en hjælpende hånd for læger og sygeplejersker

"Jeg kan mærke, at jeg gør en forskel for både læger og sygeplejersker, når jeg hjælper med diverse arbejdsopgaver, således de kan få mere ro til patienten og de pårørende."

Det er især miljøet og samarbejdet med kollegerne, der har styrket Cecilies drivkraft i projektet. Det er blandt andet en af årsagerne til, at hun har været en del af det i tre år.

Patientkontakt skaber værdi - både for patienten og Cecilie


Cecilie arbejder på tværs af børneafdelingen, ungeklinikken og voksenambulatoriet.

“Mine vagter begynder ofte med, at jeg hilser på patienten og tager en kort snak med dem, herefter kan der være en række forberedelser til konsultationen, afhængigt af om det er en voksen eller et barn, der skal ses. F.eks. vejer vi alle børnene, men de voksne ved ofte godt, hvor meget de vejer, nogle kommer til alm. Kontrol, andre til årskontrol, så det er lidt forskelligt, hvilke ting vi skal snakke om til konsultationen. Herefter følger jeg patienten ned til konsultationen, og efter konsultationen har de måske et par spørgsmål.”

"Der kan f.eks. være brug for hjælp til, hvordan de forskellige apps virker til patientens pumpe og sensor, eller hvordan de får aflæst deres apparater i afdelingen eller hjemmefra.”

Derudover hjælper Steno-assistenterne også patienterne med at føle sig komfortable og trygge under besøget.

Som Cecilie beskriver, findes der ikke én formel for, hvordan man gør patienterne komfortable og trygge, da patienterne er vidt forskellige.

“Jeg værdsætter den brede vifte af patientkontakt, og jeg ser det lidt som en udfordring, da patienterne er så forskellige. Du ved ikke, om patienten har haft en god dag, eller om patienten kommer ind med et problem, der driller, og som de bare ikke kan få løst.”

Cecilies arbejde giver mening for hende, når hun kan mærke, at patienterne går fra hospitalet med et smil på læben.

“Det bedste ved mit arbejde er at give patienterne en tryg oplevelse. Man kan næsten altid få et smil frem.”

Udover dette har Cecilie med sit arbejde ved Steno Diabetes Center Nordjylland fået en stor indsigt, I hvad diabetes betyder for patienterne.

“Jeg vil ikke have kunne opnået samme forståelse for, hvor meget det kræver at have diabetes og hvor meget det faktisk fylder for patienterne uden mit arbejde.”

Faglig nysgerrighed


For Cecilie er der også en faglig læring i at deltage i patientkonsultationer og observere lægerne. For hende er det fagligt spændende at arbejde med forskellige typer af diabetes samt de forskellige patienter, da behandlingen varierer afhængigt af patientens diabetestype, compliance og genetiske forudsætninger.

"Det er superspændende. Alt afhængigt af hvilke type diabetes og udfordringer patienten har og i hvilken kombination, kan det være, man skal have en anden behandling. På den måde får jeg en mulighed for at nørde med lægerne og sygeplejerskerne."

Udover det faglige bruger Cecilie også hendes arbejde som Steno-assistent til at skrive hendes kandidat speciale “The correlation between overweight and obesity in children and adolescents with type 1 diabetes.”