Implementering af ´Lev livet med type 2-diabetes´

’Lev Livet med type 2-diabetes’ er et patientuddannelseskoncept som består af materialer og sundhedspædagogiske værktøjer til brug i diabetesrehabiliteringen. SDCN har inviteret de nordjyske kommuner til et samarbejde omkring implementering af hele eller dele af konceptet.

 

`Lev Livet med type 2-diabetes` er et patientuddannelseskoncept, der er udviklet i tæt samarbejde mellem Varde, Billund, Fanø, Esbjerg og Vejen Kommuner og Steno Diabetes Center Odense.

Konceptet består af materialer og sundhedspædagogiske værktøjer til et gruppebaseret forløb på ni moduler. De første fire moduler går på tværs af kroniske diagnoser og kan således også anvendes til forløb omkring KOL, hjerte-kar-sygdomme mm. De resterende moduler er diabetesspecifikke.

I Region Syddanmark har 18 ud af 22 kommuner enten helt eller delvist implementeret ’Lev Livet’-konceptet i diabetesrehabiliteringen. På baggrund af de mange gode erfaringer herfra, har Steno Diabetes Center Nordjylland inviteret de nordjyske kommuner til et samarbejde omkring implementering af hele eller dele af patientuddannelses konceptet ’Lev Livet med type 2-diabetes’.

 

Vinder af Diabetesforeningens Handlingspris 2022

’Lev Livet’ er blevet tildelt Diabetesforeningens Handlingspris 2022, for dets evne til at understøtte uddannelsestilbud til borgere med type 2-diabetes.