DIACRON

Det er svært for mange personer med type 2-diabetes at følge deres diabetesbehandling. Derfor søger Steno Diabetes Center Nordjylland deltagere med type 2-diabetes til et forskningsprojekt.

Formål

Formålet med forsøget er at undersøge, hvordan forskellige personer tager deres diabetesmedicin og hvordan det påvirker diabetesreguleringen. Under forskningsprojektet vil deltagerne få udleveret semaglutid-tabletter.

Metode

Forskningsprojektet løber over en periode på tre måneder. Deltagerne vil få udleveret en konstant målende blodsukkermåler, et specielt vandglas, en speciel tabletbeholder, en aktivitetsmåler og en smartphone til låns. Disse apparater anvendes i hjemmet under hele forsøget.

Deltagerne starter behandling med semaglutid-tabletter to uger efter forsøget påbegyndes. En sundhedsfaglig person vil tage telefonisk kontakt to gange under forsøget i forbindelse med optrapningen af behandlingen.

For at kunne deltage skal du:

- Have haft type 2 diabetes i mindst ét år.

- Være i behandling med metformin.

- Kunne anvende en smartphone.

- Være mand eller kvinde over 18 år.

Du kan desværre ikke deltage, hvis du er gravid eller ammende, har større operationer planlagt eller hvis du har lidt af en kræftsygdom inden for de seneste fem år.

Hvis du ønsker at høre mere om forsøget, er du velkommen til at kontakte projektbioanalytiker Katrine Vogensen eller Mette Pilegaard. Skriv en e-mail til endo.steno.forskning@rn.dk med dit telefonnummer og hvilke tider på døgnet, du er nemmest at træffe, og så ringer vi dig op.